Carbohydrate esters of cinnamic acid from fruits of Physalis peruviana, Psidium guajava and Vaccinium vitis-idaea

verfasst von
Stefan Latza, Dietmar Ganßer, Ralf G. Berger
Abstract

1-O-trans-Cinnamoyl-β-D-glucopyranosyl-(1 → 6)-β-D-glucopyranose was isolated from fruits of Physalis peruviana and 1-O-trans-cinnamoyl-α-L- arabinofuranosyl-(1 → 6)-β-D-glucopyranose was obtained from fruits of Psidium guajava. Fruits of Vaccinium vitis-idaea and P. guajava were found to be rich sources of 1-O-trans-cinnamoyl-β-D-glucopyranose.

Organisationseinheit(en)
Institut für Lebensmittelchemie
Typ
Artikel
Journal
PHYTOCHEMISTRY
Band
43
Seiten
481-485
Anzahl der Seiten
5
ISSN
0031-9422
Publikationsdatum
09.1996
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Peer-reviewed
Ja
ASJC Scopus Sachgebiete
Biochemie, Molekularbiologie, Pflanzenkunde, Gartenbau
Ziele für nachhaltige Entwicklung
SDG 3 – Gute Gesundheit und Wohlergehen
Elektronische Version(en)
https://doi.org/10.1016/0031-9422(96)00303-2 (Zugang: Unbekannt)